Entertainment

Entertainment

& Cultuur

Tijdens het congres is er ruimte voor verschillende vormen van entertainment, zoals kleinkunst, muziek en film. Nadere informatie volgt op korte termijn…

Film

Sorry we missed you

Deze film van Ken Loach wordt in arbeidsrechtelijke kringen vaak aangehaald als over de ‘toekomst van de arbeidsmarkt’ wordt gesproken. De film is een aanval op flexwerken en de gig-economie die mensen tegen elkaar uitspeelt en bikkelhard chagrijn tot managements-filosofie heeft verheven. Maar er zit ook een ontroerende veerkracht in Sorry We Missed You: ‘De meeste mensen deugen’.

De ergste bad guy is geen mens, maar een apparaatje nauwelijks groter dan een mobiele telefoon: de scanner waarmee de chauffeurs van pakketbezorgingsdienst PDF in Newcastle hun werk moeten plannen. Alles registreert het ding. De pakketjes, de routes, de tijden. En de ‘precisors’: de leveringen die binnen het uur moeten gebeuren. Die leveren meer geld op. Maar ook meer stress.
(klik hier voor een volledige recensie en omschrijving)

Een absolute must see voor iedereen die zich met arbeidsrecht bezighoudt.

Muziek: Froukje

Froukje is nog maar 18 jaar als ze zich begin 2020 met haar single ‘Groter dan Ik’ in een klap profileert als een van de nieuwe beloften van de Nederlandse alternatieve pop. De single biedt haar dansbare en zelfgeschreven perspectief op de huidige klimaatcrisis (“Happy new year / de wereld staat in de fik / en ik zou het willen blussen, maar het vuur is groter dan ik”), gaat viraal op internet en brengt haar op de radar van media als De Wereld Draait Door en 3FM. Ook treedt ze op uitnodiging van Wende Snijders op in Carré bij Wende’s Kaleidoscoop.

Froukje (Froukje Veenstra) woont in Rotterdam, waar ze Songwriting studeert aan het Codarts Conservatorium. In mei verschijnt haar tweede single ‘Ik Wil Dansen’, die net als ‘Groter Dan Ik’ raakt aan relevante existentiële thema’s en bol staat van intrigerende zanglijnen, gebracht met een natuurlijke nonchalance maar ook een scherpschietend en vakkundig talent voor melodie. Beide singles zijn in korte tijd goed voor tonnen views en elk meer dan een miljoen streams. Ook tekent Froukje een contract bij Top Notch, het label waar haar nieuwe muziek zal gaan verschijnen. Het belooft al met al een interessant jaar te worden voor Froukje, die zich voortbeweegt met een aura van authenticiteit en inhoudelijke urgentie dat in een woelig tijdperk even verfrissend als broodnodig aandoet.

Kleinkunst

Tijdens het congres zal er ook ruimte zijn voor kleinkunst. LabourLaw United heeft met De Kleine Komedie een deal kunnen maken zodat we samen de cultuurbranche ondersteunen en wij een aantal filmpjes mogen tentoonstellen tijdens het congres.